Homemade... ντεμακιγιάζ ματιών



Πείτε αλήθεια, πόσες φορές έχετε επιστρέψει στο σπίτι σας τη νύχτα και πέφτετε για ύπνο χωρίς να κάνετε πρώτα ντεμακιγιάζ, είτε γιατί βαριέστε να μπείτε στη διαδικασία αυτή, είτε γιατί νυστάζετε, ειτε γιατί ξεμείνατε από ντεμακιγιάζ ματιών;

Το οτι είναι μεγάλο λάθος και πολύ επιβαρυντικό για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών σας, φαντάζομαι ότι το γνωρίζετε. Αυτό που δεν γνωρίζετε ίσως είναι τί μπορείτε να κάνετε μόνες σας. Πώς να φτιάξετε δηλαδή ένα σπιτικό ντεμακιγιάζ για τα μάτια, ιδανικό και για τα πιο ευαίσθητα μάτια και κυρίως πολύ αποτελεσματικό.

  • Θα χρειαστείτε λίγο ελαιόλαδο και baby oil. Αναμειγνύετε δύο μέρη ελαιολαδο με ένα μέρος baby oil. Με τη βοήθεια ενός βαμβακιού, το περνάτε στα βλέφαρά σας. Θα δείτε τις σκιές και τη μάσκαρα να εξαφανίζονται, χωρίς να ερεθιστούν καθόλου τα μάτια σας.
  • Αν θέλετε επίσης μπορείτε να φτιάξετε λίγο μεγαλύτερη ποσότητα και να διατηρήσετε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι.
  • Μια άλλη λύση, αν δεν είστε φαν του ελαιόλαδου, είναι να πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα σαμπουάν για μωρά, χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό στην αρχή και μετά κρύο, για να τονωθεί το δέρμα σας
  • Επίσης χρέη ντεμακιγιάζ κάνει και μια λοσιόν ή ένα γαλάκτωμα για μωρά. Γενικά να θυμάστε πως οτιδήποτε είναι για μωρά, το πιθανότερο να είναι ιδανικό και για εσας, για να μην ερεθίσει το δέρμα σας.


Περιμένω με χαρά και τα δικά σας μυστικά της καθημερινότητάς σας!

Μαρία Φραγκάκη
e-mail: maria.fragaki@mother.gr 
Twitter: @FragakiMaria

Like(!) τη σελίδα μας στο Facebook: mothergr
Ακολουθήστε μας στο twitter: @mothergr